Home > Rally > ERC > ERC: Fafe Montelongo met Munster, De Mevius en Molle

ERC: Fafe Montelongo met Munster, De Mevius en Molle

Het Europese rallykampioenschap zet zich dit weekend verder in Portugal, met een wedstrijd in het noorden van Portugal, in en om Fafe. In actie ook meerdere Belgen met Grégoire Munster, Guillaume De Mevius en Amaury Molle.

De Fafe Montelongo Rally sluit daarmee aan bij het roemruchte verleden van de “rally van Portugal”. In het recentere verleden werd de “rallysprint van Fafe”, met de befaamde jump, wel eens als test gereden door WRC rijders.

Aleksey Lukyanuk en Oliver Solberg beginnen aan het Portugese avontuur met vier punten verschil. Onder de uitdagers Craig Breen, Marijan Griebel, Norbert Herczig, Emil Lindholm, Efrén Llarena…maar ook Grégoire Munster en Louis Louka in ERC1 Junior, maar tevens ook Guillaume De Mevius en Martijn Wyddaeghe in ERC1.

Amaury Molle: “Punten ophalen”

In ERC3 Junior is er Amaury Molle, bijgestaan door de Fransman Florian Barral. Molle heeft grond goed te maken nadat hij in Letland moest opgeven na een koprol met de Peugeot 208 R2. “Net als de meeste andere rijders kennen we deze rally niet. Iedereen start van nul en dat is misschien een goede zaak. De weersomstandigheden worden een uitdaging. Het zal niet gemakkelijk zijn in de bandenkeuze want we moeten iedere lus beslissen of het nu nat wordt of droog blijft. Nu goed, als Belg ben ik dit soort omstandigheden wel gewend. Misschien is deze rally beter voor de wagen want op gravel in Letland zagen we dat er toch een groot verschil was tussen onze R2 en de Rally4 wagens“, verklaarde Molle vooraf op fiaerc.com.

Het begint al met de shakedown op vrijdagavond. Op zaterdag gaat de rally om 8u57 van start. Er worden per dag telkens drie lussen van drie proeven gereden voor een totaal van 18 klassementsproeven (181,44 km). De proef van Anjos is de langste met 14,13 kilometer. Het zegepodium is er op zondag omstreeks 19u.

(foto Molle ©fiaerc.com)