Home > #Hoofdnieuws > IGTC: 13 GT3’s op Indianpolis en twee Belgen

IGTC: 13 GT3’s op Indianpolis en twee Belgen

De eerste editie van de 8 Hours of Indianapolis, nu zondag, is meteen ook de eerste race van de ​​Intercontinental GT Challenge na het uitbreken van de coronacrisis. Het seizoen startte in het vroege voorjaar in het Australische Bathurst met een zege voor Bentley en onze landgenoot Maxime Soulet, één van de twee Belgen die dit weekend in de VS zal racen.

De vorige Amerikaanse wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge vonden in Laguna Seca plaats, maar de serie van SRO verhuisde in tussentijd naar Indianapolis. Er staan 23 wagens aan de start, 13 GT3’s en 10 GT4’s.

In GT3 zien we zeven verschillende merken, maar slecht een vijftal wagens lijkt aanspraak op de zege te maken. Jules Gounon, Maxime Soulet en Jordan Pepper verdedigen met K-Pax Racing Bentley hun leidersplaats in het kampioenschap. BMW zet twee BMW M6 GT3 in, via Walkenhorst Motorsport. In de #34 zien we Augusto Farfus, Nicky Catsburg en Connor de Philippi, in de #35 racen Martin Tomczyk, Nick Yelloly en David Pittard. Team WRT rekent op Mirko Bortolotti en Markus Winkelhock in een Audi R8 LMS, samen met met Spencer Pumpelly. Het officiële Honda team doet het met het trio Mario Farnbacher-Dane Cameron-Renger van der Zande.

Ook Jan Heylen start dit weekend, met een Porsche 911 GT3-R van Wright Motorsport.