Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Belgium Racing en Speedlover voeren tussenstand aan

Belcar Zolder: Belgium Racing en Speedlover voeren tussenstand aan

Zondag wordt op Circuit Zolder de derde van vijf races van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar gereden. We gaan uit van een startveld van een 20-tal wagens zoals bij de meetings eerder in Zolder en Assen, en mogelijk opnieuw regenweer. In het kampioenschap zonderen drie teams zich stilaan af van de rest, al dient er bij de stand in het kampioenschap wel een kanttekening gemaakt te worden.

Tussen 13u00 en 16u00 wordt er zondag geracet met prototypes, GT’s en toerwagens, en als we de verschillende partijen horen, dan zakken er opnieuw een 20-tal wagens naar Limburg af, zo’n beetje de norm in dit verdoemde corona-seizoen.

In de tussenstand van het kampioenschap leidt Belgium Racing, met Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, uiteraard in de Lamborghini Super Trofeo. Het duo telt vier punten meer dan John De Wilde, in de Speedlover Porsche en zeven eenheden meer dan Russel Racing, met uiteraard Gilles Magnus in de Norma M20FC. Op de vierde plaats staat Simtag Racing, de enige deelnemer in Belcar 6 en dus sowieso altijd goed voor het maximum van de punten in de klasse Belcar 6 bij elke finish. Dat laatste is toch enigszins bevreemdend omdat Belcar 1, 2 en 3 sterker bezet zijn en het dus sowieso moeilijker is om punten te scoren voor die deelnemers. Misschien dat een regel met halve punten bij drie wagens of minder het overwegen waard kan zijn? De plaatsen vijf en zes zijn dan weer voor Krafft Racing en Deldiche Racing (Piessens/Verbergt).

Afspraak zondag voor de derde race van het seizoen, over 180 minuten.