Home > Moto > Internationaal > FIM EWC Portugal: zege voor YART Yamaha, wereldtitel voor SERT Suzuki

FIM EWC Portugal: zege voor YART Yamaha, wereldtitel voor SERT Suzuki

YART Yamaha won de 12 Hours of Estoril, de afsluitende wedstrijd voor het FIM Endurance World Championship. Het Suzuki Endurance Racing Team eindigde aan de voet van het podium maar pakt wel de titel van het 2019-2020 seizoen, met een Belgisch aandeel want Xavier Siméon maakte in Portugal deel uit van het team.

YART Yamaha en F.C.C. TSR Honda France vochten het uit over de afsluitende race van 12 uur op Portimao. Uiteindelijk hield YART Yamaha, met Karel Hanika, Marvin Fritz en Niccolò Canepa een voorsprong van 25 seconden over op de F.C.C. TSR Honda France met Josh Hook, Freddy Foray en Mike di Meglio. Their win is equally a victory for Bridgestone, supplier to these two highly competitive teams.

Het Poolse privéteam Wójcik Racing met Gino Rea, Broc Parkes en Sheridan Morais pakten de derde trede van het podium. De vierde plaats voor het Suzuki Endurance Racing Team zorgde voor een 16de wereldtitel voor de Japanners. Etienne Masson, Gregg Black onze landgenoot Xavier Simeon reen een zorgvuldig geplande race waarbij ze steeds de hoofdprijs, de wereldtitel, in het oog hielden. Een hart onder de riem ook voor Siméon die in het Moto E kampioenschap vorige week zijn kansen zag verdwijnen na een val en technische problemen, maar nu een heuse wereldtitel op zijn CV mag zetten!