Home > #Hoofdnieuws > Industrie: 508 Sport Engineered wordt krachtigste Peugeot ooit

Industrie: 508 Sport Engineered wordt krachtigste Peugeot ooit

De nieuwe Peugeot 508 Sport Engineered is de krachtigste productieauto die het Franse merk ooit heeft gebouwd. De aandrijflijn heeft een maximaal vermogen van 360 pk en 520 Nm door de combinatie van een thermische en elektrische motor te combineren.

Deze combinatie maakt het mogelijk om vrijwel onmiddellijk reactievermogen te bereiken. De wagen accelereert van 0 tot 100 km/u in 5,2 seconden en heeft een maximale snelheid van 250 km/u. Verder beschikt de berlines over een optimalisatie van de variabele schokabsorptie in drie standen (Comfort/Hybrid/Sport), een verlaagd zwaartepunt, verbrede sporing vooraan 24 mm en achteraan 12 mm, remschijven vooraan met een diameter van 380 mm en vaste remklauwen met vier zuigers en velgen met een diameter van 20 inch met Michelin © Pilot Sport 4S-banden.