Home > Circuit > Mazda MX-5 Cup: weer met Sven Van Laere

Mazda MX-5 Cup: weer met Sven Van Laere

Sven Van Laere doet het graag in sprintraces en in uithoudingsraces, maar het raceplezier van de Mazda MX-5 Cup in Assen, midden september, moet toch zeer aanstekelijk geweest zijn. De Antwerpse ondernemer genoot toen dermate van de gevechten in het peloton van de competitieve Mazda MX-5 Cup op het TT-Circuit van Assen dat… hij het dit weekend opnieuw gaat doen. Inderdaad, dit weekend staat de derde meeting van het seizoen op de kalender en Sven Van Laere werkt weer samen met het team van Marcel Dekker en het doel is heel duidelijk: progressie maken en plezier beleven aan het racen!

Nog heel even het concept van een merkencup uit de doeken doen: geef iedere rijder dezelfde wagen, met dezelfde banden en dezelfde benzine en ga dan racen. Die race is kort, zonder strategie en pitstops en het resultaat is even eenvoudig als geniaal, de snelste rijder wint. “Maar”, weet Sven Van Laere, “je krijgt ook schitterende gevechten op het scherp van de snee verderop in het klassement. Ik neem het in de Mazda MX-5 Cup niet op tegen de jonge kerels vooraan, mannen die net uit het karting komen of al jaren iedere week in zo’n auto zitten, neen, ik race tegen andere ondernemers die dit ook zuiver voor hun plezier doen. En het gevolg is dat wij met een groepje van zeven à acht rijders ongelofelijk veel plezier beleven aan het racen. Bovendien leer ik veel bij tijdens zo’n weekend en een uniek gegeven in de Mazda MX-5 Cup is dat de rijders onderling de data moeten uitwisselen. Op die manier leer je van je tegenstanders en wordt de competitie nog leuker.

Er staan dit weekend weer twee wedstrijden van 30 minuten op het programma in Assen, in het kader van de bekende Gamma Race Day. (persbericht)