Home > VAS > Rallysprint > VAS: Hemicuda Rally wél met groen licht

VAS: Hemicuda Rally wél met groen licht

Terwijl men in Limburg op de ‘njet’ stuit, kan er in Koekelare wel worden doorgegaan met de voorbereidingen. De Hemicuda Rally kreeg van zowel de provinciale als de gemeentelijke overheden de goedkeuring voor hun covid- en veiligheidsplannen.

Daarmee werd eind vorige week de laatste horde genomen. De Hemicuda Rally komt er mét publiek en mét buitenlandse deelnemers. Weliswaar onder strikte voorwaarden. De toeschouwers worden beperkt in aantal, zullen zich op voorhand online moeten registreren en moeten zich beperken tot één klassementsproef.

Uiteraard gelden de algemene covid-maatregelen, zoals o.a. het verplicht dragen van een mondmasker en het respecteren van de 1,5 meter social distancing. Daarnaast zullen covid-stewards de temperatuur van de toeschouwers opmeten, en zullen de handen ontsmet moeten worden bij het betreden en verlaten van de zones. Er zal tijdens de volledige wedstrijd ook een alcoholverbod zijn. De buitenlandse deelnemers dienen zoals reguliere toeristen de maatregelen te respecteren die samenhangen met de covid-kleurenzone van hun regio van herkomst.

De organisatie kreeg dan wel op alle vlakken een groen licht maar het wordt toch nog bang afwachten wat de nationale veiligheidsraad van morgen brengt. Het is niet uitgesloten dat er wijzigingen komen of dat er bijkomende maatregelen worden opgelegd. Midden oktober wordt de deelnemerslijst gepubliceerd en opent de registratie voor de toeschouwers. Per proef zullen maximum 400 toeschouwers worden toegelaten.

(bron: hemicuda.be/foto: ©W.Bouchez, archief foto)