Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: KCMG vindt oplossing

Ring 24: KCMG vindt oplossing

Na de positieve COVID-19-tests binnen het team van Porsche in Le Mans en de effecten ervan op de teams op de Nürburgring, diende KCMG op zoek naar andere rijders als vervangers voor Romain Dumas, Patrick Pilet en Richard Lietz.

Earl Bamber, Timo Bernhard en Jörg Bergmeister nemen plaats in de #18 Porsche 911 GT3-R. Dennis Olsen blijft in de line-up en KCMG zet dit weekend dus nog steeds een fabrieksauto voor Porsche in.

Regerend IMSA WeatherTech SportsCar GTLM-kampioen Bamber is geen onbekende op de Nordschleife, met drie deelnames. De Nieuw-Zeelander heeft prijzen gewonnen in vele GT- en sportwagenraces, waaronder het World Endurance Championship in 2017 en twee algemene zeges in Le Mans. Tweevoudig WEC-kampioen Bernhard brengt 10 jaar Nordschleife-ervaring mee, waaronder acht zeges in een klasse. De Duitser is met Porsche ook dubbel winnaar van Le Mans. Ook zijn landgenoot Bergmeister heeft een schat aan kennis op de Nürburgring, met negen starts. Olsen zal zijn stints tussen de twee auto’s verdelen, met Alexandre Imperatori, Josh Burdon en Edoardo Liberati aan boord van de #19.