Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: Rebellion stop met onmiddelijke ingang

FIA WEC: Rebellion stop met onmiddelijke ingang

Het komt niet geheel onverwacht, maar het is jammer nieuws: het Zwitserse Rebellion stopt met onmiddellijke ingang het programma in FIA WEC en gaat dus niet naar de finale van het kampioenschap in Bahrein midden november.

Rebellion Racing sluit een lange en mooi verhaal dus af met een tweede plaats in de 24 Uur van Le Mans voor Gustavo Menezes, Bruno Senna en Norman Nato. Zij tellen na de prestatie in Le Mans maar 30 punten minder dan de leiders in het WK, Buemi, Nakajima en Hartley en konden, gezien de coëfficiënt 1,3 voor de 8-uursrace in het Midden-Oosten, dus wel nog wereldkampioen worden.

Het team ontstond in 2010 als samenwerking tussen Speedy Racing en Sebah Racing van Bart Hayden. In 2011 won het team de titel in de Le Mans Series. In Le Mans waren een derde plaats in 2018 (Beche-Menezes-Laurent) en de tweede plaats dit seizoen de beste resultaten.