Home > Circuit > GT: Lagrange tien jaar met Lamborghini

GT: Lagrange tien jaar met Lamborghini

2020, het jaar van Covid – 19, maar ook het jaar waarin Niels Lagrange zijn 10 – jarig jubileum met het automerk Lamborghini viert. Dit weekend verscheen Niels Lagrange met zijn Lamborghini GT3 Huracan Evo aan de start van de derde meeting van de ADAC GT Masters en het verhaal met de Italiaanse autobouwer is voor de Limburger nog zeker niet afgelopen.

Foto: © Lagrange Pers

In 2010 kreeg Niels de kans om te testen met een Lamborghini Gallardo en die test werd het startschot voor een langdurige verbintenis tussen Niels en het Italiaanse automerk. Zo behaalde hij mooie resultaten tijdens de FIA GT in Paul Ricard en het Belcar Endurance kampioenschap met de Lamborghini Gallardo LP560-4 van Argo Racing. Belcar rijden was mooi, maar Niels wilde hogerop en nam daarna drie seizoenen lang plaats achter het stuur van Lamborghini Huracan van Leipert Motorsport, waarmee hij het Europese luik van de Lamborghini Supertrofeo beslechtte. En niet zonder resultaat, want in 2018 werd hij vicewereldkampioen. In de laatste race van het seizoen ontmoeten alle kampioenschappen van Supertrofeo elkaar tijdens the worldfinals van het merk met de stier.

Eind 2019 nam Niels afscheid van de Lamborghini Supertrofeo Europe en besloot hij om strijden in één van de meest hoogstaande GT-kampioenschappen ter wereld, de ADAC GT Masters.  Hij tekende een contract bij het gekende Grasser Racing Team (GRT) en zo tracht hij zich nu te meten met de top van de Europese GT3-rijders in een Lamborghini Huracan Evo GT3. Een hele uitdaging, maar vooral een goede leerschool waar er iedere wedstrijd gemikt wordt op een beter resultaat. (persbericht)