Home > Circuit > FIA WEC: Toyota toont de Hypercar toekomst

FIA WEC: Toyota toont de Hypercar toekomst

Afgelopen weekend maakte het publiek – van op afstand – kennis met de GR Super Sport-hypercar, een studie van de wagen waarmee Toyota in de toekomst aan het FIA WEC wil deelnemen. Alex Wurz reed met de auto en de Oostenrijkse ex-winnaar van Le Mans, weliswaar met Peugeot kijkt alvast uit naar de toekomst.

© Foto’s: Toyota

Alex Wurz: “Het was een eer om deze ontwikkelingsversie van de GR Super Sport voor het eerst in het openbaar te mogen rijden, en vooral op een circuit als Le Mans dat zo nauw verbonden is met deze auto. De GR Super Sport werd geboren op Le Mans, dus dit voelde als een thuiskomst. Dit was mijn eerste keer dat ik met de auto reed, dus een demonstratieronde stelt me ​​niet in staat om de grenzen te verleggen, maar ik voelde al dat de GR Super Sport het potentieel heeft voor ongelooflijke prestaties. Ik kon de overeenkomsten tussen de GR Super Sport en de TS050 HYBRID voelen in termen van prestaties, met name de vierwielaandrijving en het hybridesysteem. Maar de ingenieurs vertellen me dat dit maar een voorproefje was van de echte prestaties van de GR Super Sport, dus ik ben super enthousiast om er in de nabije toekomst nog een keer in te rijden.”

TOYOTA GAZOO Racing. Le Mans 24 Hours World Endurance Championship 16th to 20th September 2020 Le Mans, France GR Super Sport driven by Alez Wurz (AUT) Advisor and Ambassador and Hisatake Murata (JPN) Team President