Home > #Hoofdnieuws > WRC Turkije: Neuville leidt, Loeb sterk! Toyota lijdt…

WRC Turkije: Neuville leidt, Loeb sterk! Toyota lijdt…

Hyundai heeft er een prima namiddag opzitten in Turkije, met twee beste tijden voor Thierry Neuville en ééntje voor Sébastien Loeb. De Franse negenvoudige wereldkampioen pakte zo in extremis de tweede plaats van Sébastien Ogier, wat heel belangrijk is voor de startorde morgen op de slotdag in Turkije.

Foto: © WRC

Nu was het Toyota in de hoek waar de klappen vallen, want na de lekke band van de zesvoudige wereldkampioen volgden ook nog eens problemen met de versnellingsbak van de Yaris WRC. Bovendien reed ook Elfyn Evans nog lek in de slotproef van de tweede dag.

Thiery Neuville schoof dus op naar de eerste plaats en heeft nu 33,2 seconden bonus op zijn Franse, 46-jaar oude teamgenoot. Hij klonk dan ook tevreden:

“Ik ben erg gelukkig met de veranderingen in de set-up die we deze middag gedaan hebben. De auto is veel beter, zeker op de ruwere stukken al is er nog ruimte tot verbetering. Maar goed, de auto is prima en ik heb meer vertrouwen. Morgen wordt een zeer moeilijke dag, met zeer ruwe proeven en de kans op lekke banden is er groot. De zege is nog niet binnen.”

Straffe oude knarren

Ondertussen deed Sébastien Loeb het zeer goed, met een knaltijd in de laatste proef en daarmee schoof hij voorbij aan Ogier in de tussenstand al hebben ze beide dezelfde achterstand op de Belgische leider (+33,2 seconden). Loeb was echter sneller dan Ogier in de openingsproef en mag dus morgen achter hem starten.

Op de plaatsen vier en vijf vinden we de Toyota-rijders Elfyn Evans en Kalle Rovanperä, op respectievelijk één minuut en 1min18. Adrien Foumaux en Renaud Jamoul (Ford) verloren ondertussen de leiding in WRC2 aan Pontus Tidemand (Skoda) door een lekke band en een probleem met de startmotor.

Morgen volgen nog twee lussen van twee proeven, een lange van 38 kilometer en een kortere van zes kilometer, die ook als Powerstage zal dienst doen. Start om 6u30 onze tijd en finish tegen de klok van 13u00.