Home > #Hoofdnieuws > DTM: naar GT’s in 2021 met steun Audi en BMW!

DTM: naar GT’s in 2021 met steun Audi en BMW!

Audi en BMW steunen Gerhard Berger bij zijn plannen om de DTM te herpositioneren, dat werd vandaag op de Nürburgring bekend gemaakt. Na constructieve onderhandelingen hebben de twee fabrikanten, binnenkort ex-leden van de ITR, zich uitgesproken voor het opzetten van een onafhankelijke professionele GT-gebaseerde raceserie.

Formeel treden zowel Audi als BMW aan het einde van het seizoen terug uit de ITR. Vanaf dat moment zal BMS (Gerhard Berger) de enige verantwoordelijkheid voor de nieuwe raceseries en de verdere ontwikkeling van de promotie overnemen.

Gerhard Berger: “De afgelopen maanden hebben we in complexe onderhandelingen verschillende strategische opties voor de toekomst van de DTM besproken. Ik heb de afgelopen dagen zeer constructieve gesprekken gehad met Audi en BMW. Beide fabrikanten stellen mij in staat de volledige verantwoordelijkheid over te nemen voor de toekomst van een raceserie waarin voorlopig voornamelijk GT-auto’s zullen rijden. Dat Audi en BMW een vervolgscenario steunen, is geweldig nieuws voor alle medewerkers en motorsportfans. In de toekomst zullen niet langer de fabrieken, maar professionele privéteams strijden om overwinningen. Voor mij was het belangrijk dat beide fabrikanten zich engageren, zodat ook hier de GT-modellen van deze merken kunnen racen.