Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: wat een openingsuur, De Leener out?

Le Mans 24: wat een openingsuur, De Leener out?

De 88ste editie van de 24 Uur van Le Mans mag dan geen publiek in de tribunes hebben, het spektakel in het openingsuur was stevig. Vooraan had Sébastien Buemi een lekke band in de #8 Toyota TS050, terwijl onze landgenoot Adrien De Leener bij zijn debuut heel waarschijnlijk geen meter zal gereden hebben. Ook Alpine Signatech en Racing Team Nederland mogen een kruis over hun ambities maken…

Vooraan is de #7 Toyota met Mike Conway aan het stuur stevig vertrokken. Na een uur heeft hij al bijna een minuut bonus op de beide Rebellion, in volgorde de #1 van Bruno Senna en de #3 van Nathanaël Berthon. Sébastien Buemi (Toyota #8) verloor ook al tijd met een lekke achterband en hij moet al meer dan een minuut toegeven op zijn teamgenoot.

De Leener eerste opgever?

In LMP2 leidt de #22 United Autosports Oreca van Albuquerque-Hanson-Di Resta. In diezelfde klasse verloren de wagens van Alpine Signatech en Racing Team Nederland al heel wat tijd met technische problemen. Alpine wint dus geen derde maal in Le Mans. Verder waren er ook al problemen voor de #17 IDEC Oreca en de #35 Eurasia Ligier.

In LM GTE Pro is het Ferrari versus Aston Martin en heeft Porsche moeilijkheden om het ritme te volgen. Voorlopig leidt de #97 van Maxime Martin. In LM GTE Am is voorlopig een 1-2 voor Aston, met AMR voor TF Sport, met de Team Project1 Porsche op drie. Adrien De Leener mag al naar huis, zijn teamgenoot Thomas Preining ontweek een schuivende Ferrari en ging hard de muur in en beschadigde de achterzijde van de #88 Dempsey-Proton Racing Porsche 911 RSR. De wagen staat sinds de crash stil op het circuit.