Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: chaotische laatste vrije sessie

Le Mans 24: chaotische laatste vrije sessie

De vierde en laatste vrije sessie in Le Mans was een maat voor niets. Een continue reeks van schuivers en zandbakken zorgde voor bijna permanente gele vlaggen ergens op de omloop. Rebellion topte bovenaan in deze laatste sessie met de #1 van Senna-Menezes-Nato.

Foto: © Toyota

De beide IDEC Sport LMP2 reden na de crashes van gisteren weer, al kon de #28 niet echt volledige ronden afwerken. Bij IDEC Sport mag de Amerikaan Dwight Merriman in de #17 Oreca 07-Gibson overigens niet rijden en hij wordt vervangen door Porsche-rijder Patrick Pilet. Verder bleef de Red River Sport Ferrari heel de sessie in de box, aan die wagen wordt nog gewerkt na de crash van gisterennacht en de #99 Dempsey Proton Porsche 911 RSR bleef heel de sessie in de zandbak geparkeerd.

De snelste tijd in LMP2 was voor de #22 United Autosports Oreca 07-Gibson van Di Resta-Hanson-Albuquerque, terwijl in LM GTE Pro en LM GTE Am de beste chrono’s respectievelijk voor de #92 Porsche (met Laurens Vanthoor) en de #56 Team Project 1 Porsche (met Larry ten Voorde) waren.

De Hyperpole start om 11u30.