Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: crash beëindigt nachtelijke sessie vroegtijdig

Le Mans 24: crash beëindigt nachtelijke sessie vroegtijdig

De nachtelijke vrije sessie verliep vrij rustig tot de #62 Red River Sport Ferrari 488 GTE EVO van Bonamy Grimes op 20 minuten van het einde de muur inging en een einde aan de sessie maakte. Vooraan was de beste chrono voor de #3 Rebellion van Dumas, Berthon en Delétraz. De Zwitserse LMP1 was nipt sneller dan de #7 Toyota TS050 Conway, Kobayashi en Lopez.

Veel had de nachtsessie niet om handen, want de teams gebruikten de sessie vooral om de auto’s verder af te stellen, de rijders hun verplichte ‘donkere’ ronden te geven en de gentlemen drivers zoveel als mogelijk te laten rijden. Ook de lagere temperaturen waren interessant, want heel wat teams konden de drie rubbersamenstellingen vergelijken in veranderende omstandigheden. Ondertussen werkte het team van IDEC Sport verder aan de beide wagens die eerder op de dag crashten.

In LMP2 was de snelste wagen de #30 Duquesne Oreca 07-Gibson; Laurens Vanthoor zette de Porsche 911 RSR op de eerste plek in LM GTE Pro. Op één in LM GTE Am vonden we de #70 MR Racing Ferrari 488 GTE EVO. Afspraak morgen voor een vrije sessie van 60 minuten om 10u00 en de Hyperpole om 11u30.