Home > Circuit > Eenzitter > Eurocup Renault: met de Formule 1 op Imola?

Eurocup Renault: met de Formule 1 op Imola?

De Formule Renault Eurocup zou gaan rijden in het Grand Prix weekend op Imola…maar dan wel tijdens een tweede afspraak die de F1 op Imola zou hebben! Voor u gaat lezen deze waarschuwing: dit alles is nog steeds onbevestigd…

(foto: renault-sport/media)

Oorspronkelijk vermeldde de Italiaanse website Italiaracing, doorgaans een goed ingelicht medium, dat de Formule Renault Eurocup in het Grand Prix weekend op Imola rijden in het voorprogramma van de Formule 1. Maar ondertussen kregen we ook reactie “uit de wandelgangen” van de Eurocup. Daaaruit leren we dat het niet zou gaan om het geplande weekend van 31 oktober en 1 november, maar dat het handelt om het programma rond een tweede Grand Prix die zou verreden worden op Imola. Die tweede Grand Prix op Imola zou dan een vervanging vormen voor de Grote Prijs van Abu Dhabi die, nog steeds volgens sterke geruchten, geannuleerd zou worden.

Voor onze landgenoten Ugo De Wilde en Amaury Cordeel blijft het hoe dan ook een mooi vooruitzicht. Zoals al eens aangehaald werd dit seizoen de wedstrijd in Monaco, traditioneel in het voorprogramma van de Grand Prix daar, afgelast. De Eurocup reed dit seizoen trouwens al eens op Imola, in het kader van zijn eigen kampioenschapskalender, en nu biedt zich dus de mogelijkheid om toch nog in het kader van een Grand Prix weekend te rijden .