Home > Circuit > Eenzitter > FIA F3: bestraffingen in Monza van belang voor Mugello

FIA F3: bestraffingen in Monza van belang voor Mugello

Theo Pourchaire (ART) kreeg dan toch de tweede plaats in race 2 op Monza. Jake Hughes (HWA Racelab) blijft de winnaar maar achter hem liepen heel wat rijders tegen een sanctie uit de rijkgevulde grabbelton van de sportcommissie. Dat kan zijn belang hebben volgende week in Mugello, waar de FIA F3 zijn finale kent.

foto: @fiaformula3.com

Geluk was er dus voor Theo Pourchaire die een tweede plaats kreeg nadat Liam Lawson (Hitech GP) bedacht werd met 10 seconden straf omdat hij Lirim Zendeli (Trident) buiten de baan drukte in de negende ronde. Een ramp voor Lawson die zo zijn derde plaats in het kampioenschap omgeruild ziet voor een vierde stek en Pourchaire voor zich ziet gaan in de tussenstand.

Andere rijders pakken een gridstraf voor Mugello volgende week: Clément Novalak (Carlin), vijf plaatsen voor het aantikken van Michael Belov (Charouz) en Oscar Piastri (Prema). Piastri gaat niet vrijuit want hij pakt vijf plaatsen voor het van de baan drukken van David Beckmann.
Maar ook zijn uitdager en teamgenoot Logan Sargeant pakt drie plaatsen voor het aanrijden van zijn Prema teamgenoot Vesti, een actie die beide rijders naar het opgave park stuurde. Bent Viscaal (MP Motorsport) werd helemaal uit het klassement geschrapt omdat teamleden zijn stuur bevestigden terwijl de wagen in parc fermé stond!

Het wordt dus leuk op de grid in Mugello. Als u één F3 race wil zien dit seizoen, dan zou het wel eens de eerste race op Mugello kunnen worden…