Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: Peterhansel wint in Polen, Colsoul tweede.

FIA Cross-Country: Peterhansel wint in Polen, Colsoul tweede.

Cross-Country rally, het vroegere rallyraid, pikte de draad weer op met de Baja in Polen. Fransman Stéphane Peterhansel en co Edouard Boulanger pakten met de All4 Racing  MINI de zege. Ten Brinke en Tom Colsoul werden met de Overdrive Toyota Hilux tweede.

foto: ©overdrive press

Voor de FIA Cross Country wereldbeker was het geleden van de Qatar Cross-Country Rally in februari dat ze nog in actie kwamen. De Baja in Polen heeft zijn basis in Szczecin . Het Belgische Overdrive Racing had er meerdere ijzers in het vuur.  

De Quatari Nasser Saleh Al-Attiyah en co Matthieu Baumel gingen met hun Toyota Gazoo Racing South Africa aanvankelijk aan de leiding maar dienden daarna op te geven toen water in hun luchtfilters kwam. Terwijl Peterhansel in zijn MINI ongenaakbaar de zege greep, bezetten onze noorderbuur Bernhard Ten Brinke en zijn co, onze landgenoot Tom Colsoul, op de slot dag de tweede plaats.

“We hadden de hele ochtend problemen met de zichtbaarheid door de voorruit, maar het team kon dat probleem oplossen. Dan kregen we problemen met de elektrische voeding en dienden de reserve batterij aan te sluiten. Nadat we de wagen terug aan de start kregen, reden we de resterende kilometers met zo weinig mogelijk elektrische apparaten als lichten, ruitenwissers of ventilatie”, vertelde Ten Brinke na afloop.

De volgende manche van het (herziene) kampioenschap wordt de Baja Portugal van 5 tot 7 november.

2020 Baja Poland – top 5
1. Stéphane Peterhansel /Edouard Boulanger – MINI All4 Racing
2. Bernhard Ten Brinke /Tom Colsoul – Toyota Hilux Overdrive
3. Michal Maluszyński /Julita Maluszyńska – MINI John Cooper Works Rally
4. Aron Domzala /Szymon Gospodarcznk – Can-Am Maverick X3 (T4)
5. Jakub Przygonski /Timo Gottschalk – Toyota Hilux Overdrive