Home > Rally > Africa Eco Race: richtingsverandering

Africa Eco Race: richtingsverandering

Hoewel woestijnraces hier in Europa meestal geassocieerd worden met de winter, delen ze ook nu al in de klappen van de Coronacrisis. Zo moest de ploeg van de Africa Eco Race hun parcours drastisch herzien.

(foto:rv/pixabay)

De maatregelen die in Marokko gelden m.b.t. de Coronacrisis, lieten het niet toe dat in september de nodige verkenningen voor de Africa Eco Race 2020 konden worden gevoerd. Hoewel in volle voorbereiding en met pijn in het hart besloot organisator Jean-Louis Schlesser om in deze editie dan maar niet door Marokko te rijden.

In de plaats daarvan ging hij naar de finish…om te starten. De editie 2020-2021 van de Africa Eco Race wordt een Dakar…Dakar. Er wordt op 5 januari 2021 gestart in Senegal, waarna het parcours doorheen MauretaniĆ« zal lopen om dan weer terug te keren naar Senegal en Dakar voor de traditionele finish aan het Lac Rose op 17 januari 2021.

Het wordt een andere benadering, een andere logistiek maar wel met dezelfde prijs: de tarieven voor de deelnemers veranderen niet. Zij krijgen wel zeer veel zand en duinen, in alle maten en kleuren!