Home > Circuit > Porsche Supercup: Larry Ten Voorde is de kampioen 2020

Porsche Supercup: Larry Ten Voorde is de kampioen 2020

Larry Ten Voorde (GP Elite) maakte er op Monza kort werk van. Na een korte uiteenzetting met Florian Latorre (CLRT) ging de Nederlander naar de kop van de wedstrijd, worstelde zich doorheen heel wat ‘gele vlaggen’-gezwaai en twee korte safety car periodes en won de race zonder verdere tegenstand. Hij wordt de Mobil 1 Porsche Supercupkampioen 2020.

foto: ©porsche presse

Ten Voorde pakte de winst, voor Latorre en voor Köhler (Lechner Middle East). Zijn enige titelconcurrent, Dylan Pereira (BWT Lechner), kon zich nooit uit de achtervolgende groep losmaken en eindigt als vierde. Daarmee was hij kansloos voor de titel want Pereira moest minstens voor Ten Voorde (die begon met een achterstand van vier punten) eindigen. Steevaste puntenfinishes en drie zeges (Silverstone, Barcelona en Monza) legden de basis voor zijn titel.

Ten Voorde begon zijn carriére via de karting en de NEC Formule Renault, vooraleer in de Duitse Porsche Cup zijn kans te wagen. In 2017 werd hij rookie kampioen in de Duitse Porsche Carrera Cup en anno 2020 mag hij zich Porsche Supercupkampioen noemen, in het 28ste seizoen van de snelste merkencup ter wereld. Het is zijn eerste, grote, internationale titel.