Home > #Hoofdnieuws > DTM Assen: zege voor van der Linde, BMW en RBM!

DTM Assen: zege voor van der Linde, BMW en RBM!

Sheldon van der Linde heeft dankzij een magistrale strategie van het Belgische RBM BMW de tweede race van de DTM in Assen gewonnen. Het is voor de Zuid-Afrikaan de eerste zege uit zijn DTM-carrière, voor RBM uiteraard de eerste zege van het seizoen. Robin Frijns en Nico Müller reden naar de overige podiumplaatsen, in hun Audi RS5 DTM.

De regen was de smaakmaker van de tweede DTM-race van het weekend in Drenthe. Voor de start gingen de hemelsluizen open en iedereen ging op regenbanden de weg op, regenbanden die op een opdrogende piste echter snel het beste leken gehad te hebben. van der Linde ging heel vroeg in de race naar een vers setje regenbanden en maakte seconde na seconde van zijn achterstand goed. De BMW was soms drie à vier seconden per ronde sneller dan de kop van het peloton, bestaande uit Frijns, Müller, Rast, Duval en Glock (BMW). Quasi geruisloos reed hij naar een virtuele eerste plek en pas heel laat in de race kozen de mannen vooraan ook voor nieuw regenrubber. van der Linde nam dus de kop over, maar een crash van Sherer (WRT Audi), die toch voor slicks koos, leidde tot een korte onderbreking van de race.

De laatste tien minuten van de race veranderden niets meer aan de situatie en RBM won dus de wedstrijd! Robin Frijns en Nico Müller werden tweede en derde en zijn meer dan ooit de titelkandidaten in het laatste seizoen van de huidige DTM, zeker na een minder weekend van René Rast. Loïc Duval werd vierde, voor Rast, Glock en een knappe Ferdinand Habsburg, wederom bij uitstek de beste WRT Audi-rijder. In het kampioenschap leidt Müller met 164 punten voor Frijns (138) en Rast (120).

Volgende week trekt het DTM-circus naar de Nürburgring voor een dubbel weekend, alvorens in oktober naar Zolder te komen.