Home > #Hoofdnieuws > Rallye Mont-Blanc: sterke Belgen, Alpine verrassend

Rallye Mont-Blanc: sterke Belgen, Alpine verrassend

De Rallye Mont-Blanc Morzine vindt dit weekend plaats op vrijdag en zaterdag. Bijna 200 teams gingen vrijdagochtend van start en na de eerste dag is het Yoann Bonato in zijn Citroën C3 R5 die de debatten leidt, met een goede 23 seconden bonus op merkgenoot Quentin Gilbert.

De verrassing van de rally is echter de voorlopige derde stek van Emmanuel Guigou die zeer knap derde is te midden een vloot van dertig R5-wagens en zelfs enkele oudere WRC bolides. Guigou doet het in de nagelnieuwe Alpine A110 R-GT! Van Belgische zijde is William Wagner (Citroën R5) achtste, terwijl Pieter Tsjoen in zijn Skoda Fabia R5 38ste is. John Wartique sloot de eerste dag in zijn Porsche als 59ste af.

Belgen goed in de Franse Leeuw

In de RC4-klasse waar de nieuwe Peugeot 208 Rally4 debuteert, doen onze landgenoten het uitstekend, met een tweede plek voor Gino Bux en een derde voor Cedric Cherain, Armand Fumal, eigenaar van Cybernet en onze technische partner is knap negende, twee plaatsen beter dan Charles Munster.

De Rallye Mont-Blanc Morzine eindigt vanavond.