Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: crash Dejonghe breekt race af

Belcar Assen: crash Dejonghe breekt race af

In Assen is de eerste Belcar-race dramatisch verlopen. Net voor de start begon het te regenen, maar de eerste minuten van de wedstrijd verliepen nog prima op een opdrogende piste met Sam Dejonghe die in de Deldiche Racing Norma vlot leidde. Echter net voor halverwege de race begon het plots weer hard te regenen en heel wat wagens, die niet meteen binnen kwamen, gingen er vanaf. Het grootste slachtoffer was leider Dejonghe die bij het binnenkomen van de pitlane crashte. Gelukkig kon Dejonghe tijdig de auto verlaten, want even later vloog Tom Werkcx met zijn nagelnieuwe BMW M2 hard op de Norma in. De race werd meteen afgebroken. Ook Longin ging de bandenstapel in bij het binnenrijden van de pitlane, terwijl onder meer Dylan Derdaele (Belgium Racing Lamborghini) , Tim Joossen (Deldiche Norma) en Gilles Magnus (Russell Norma) ook naast de baan schoven. (Foto’s: © Tino Jacobs)