Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 (Monza, race1) en Renault Eurocup (Nurburgring, kwalif 2)

In een notendop: FIA F3 (Monza, race1) en Renault Eurocup (Nurburgring, kwalif 2)

  • FIA F3 Monza race 1 – Het werd op Monza na een zeer onderhoudende race uiteindelijk een zege voor Frederik Vesti (Prema). De Deen kon in de laatste fase van de wedstrijd naar de leiding en hield een Théo Pourchaire (ART) af, die quasi de gehele race op kop reed maar zijn voorsprong zag verdwijnen na een safety car. Kampioenschapsleider Logan Sargeant (Prema) werd door Novalak rond geduwd en viel buiten de punten. Een buitenkans voor zijn uitdager en Prema teamgenoot Oscar Piastri. Die reed een fantastische inhaalrace die hem uiteindelijk op het podium deed belanden. Piastri neemt, met nog drie races te gaan, nu opnieuw acht punten voorsprong op Sargeant. Het Prema team was na afloop van de race al zeker van de teamstitel. Michael Belov deelt morgen met Enzo Fittipaldi de eerste startrij voor race2.

  • F.Renault Eurocup Nurburgring, Q2 – In de kwalificatiesessie voor de race van zondag haalde Victor Martins (ART) opnieuw de pole. Deze keer start hij met Lorenzo Colombo (Bhaitech) naast zich. De Belgen bleven net als gisteren mooi gegroepeerd. Ugo De Wilde (Arden) bemachtigde een elfde startplaats, en dat was net één plaatsje beter dan Amaury Cordeel, twaalfde met de FA RAcing machine. Vandaag is er al een eerste race om 15u35.

foto: de wilde/renault sport media