Home > Circuit > Eenzitter > FIA F3 (Monza): Lawson erft pole na regen van bestraffingen

FIA F3 (Monza): Lawson erft pole na regen van bestraffingen

Théo Pourchaire, Alex Smolyar, Pierre-Louis Chovet, Lirim Zendeli, Ollie Caldwell, Sebastián Fernández, David Beckmann, Oscar Piastri en Frederik Vesti kregen na de kwalificatie allemaal bestraffingen voor het “onnodig traag rijden” tijdens de aanloop naar hun kwalificatieronde.

foto: fiaformula3.com

Datbetekent tdat de startgrid er toch wel even anders uitziet. Het is nu Liam Lawson (Hitech) die op de pole start, voor Matteo Nannini (Jenzer). De tweede rij komt aan toe Jake Hughes (HWA Racelab) en Calan Williams (Jenzer). Kampioenschapsleider Logan Sargeant (Prema) doet met de vijfde plaats een goede zaak want hij ziet uitdager Piastri naar de 15de plaats verhuizen. De oorspronkelijke poleman, Pourchaire (ART), start als zesde.