Home > #Hoofdnieuws > Mazda MX-5 Cup: Wojtowicz wil mee vooraan vechten

Mazda MX-5 Cup: Wojtowicz wil mee vooraan vechten

In Assen zijn er dit weekend twee landgenoten actief in de Mazda MX-5 Cup, met name gastrijder Sven Van Laere, die we normaal in de Porsche Challenge zien, maar ook de 20-jarige Filip Wojtowicz, die het hele seizoen betwist en dit seizoen op een plek vooraan mikt.

De Antwerpse PoolWojtowicz startte het seizoen met een elfde en achtste plaats in Zandvoort. Tijdens die races werd hij ook tweemaal derde in de klassering voor de Juniors. “In Assen wil ik opnieuw in de top-3 van het Junior-klassement rijden”, vertelt de hogeschoolstudent in de paddock. “Ik kom uit deNederlandse DNRT-circuitracerij en de rallycross en dit is mijn eerste seizoen op nationaal niveau op circuit. Net zoals in karting ben ik altijd voorstander geweest van het zuivere sprintwerk en zocht ik voor de overstap naar de autosport een betaalbare formule zonder het zitje te moeten delen met anderen. Ik kan gelukkig rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Champion Lubricants, smeeroliën van Wolf Oil Corporation met zetel in Hemiksem. Zij zijn al vele jaren mijn vaste sponsor en dankzij hen kon ik een eerste keer kennismaken met rallycross. Ook Patrick Mertens moet ik betrekken in mijn verhaal, want hij stond borg voor de aankoop van de Volvo en toen wij na het DNRT wilden doorgroeien naar een hogere klasse op circuit, werd opnieuw Patrick bereid gevonden om over te gaan tot de aankoop van de Mazda MX5.