Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: pole voor Deldiche

Belcar Assen: pole voor Deldiche

In het Noord-Nederlandse Assen heeft Sam Dejonghe, eerder deze week 29 geworden, Deldiche Racing een eerste polepositie van het seizoen bezorgd. De Antwerpenaar was nipt sneller dan zijn streekgenoot Gilles Magnus in de Russell Racing Norma en de Krafft Racing Norma van Longin-Longin-Corten.

Assen is de tweede meeting van het Belcar Endurance Championship en meteen ook de enige race op een andere omloop dan Circuit Zolder in dit vreemde seizoen 2020. Dit weekend staan er overigens niet één, maar twee races op het menu, met een korte wedstrijd van 60 minuten op zaterdag en een langere sprint van 120 minuten zondagavond. 19 wagens staan op de deelnemerslijst van dit tweede raceweekend.

Dejonghe en Boonen starten dus op de polepositie, met achter hen nog zes CN-prototypes. De achtste plek is voor de Lamborghini van Belgium Racing, meteen goed voor de polepositie in Belcar 3, terwijl John De Wilde primus is in Belcar 2, de klasse voor de Porsche 911. De Wilde doet het in de kleuren van Speedlover. In Belcar 5 was de de Nederlandse JR Motorsport BMW de snelste. In Belcar 4 zijn er geen wagens aanwezig en in Belcar 6 start enkel de familie Convents in een BMW Clubsport.

Afspraak morgen om 11u20 voor de eerste race van 60 minuten met verplichte pitstop.