Home > #Hoofdnieuws > Mazda MX-5 Cup: met Sven Van Laere

Mazda MX-5 Cup: met Sven Van Laere

Het Belgische en bij uitbreiding het Benelux-autosportseizoen is weer op gang getrokken en Sven Van Laere maakt zich op voor een tweede raceweekend van het seizoen. Dat tweede weekend, dat op het schitterende TT Assen circuit plaatsvindt, is er niet één in de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar wel in een andere spectaculaire merkencup: de Mazda MX-5 Cup.

Sven Van Laere die in 2017 nog de titel pakte in de Belgische Clio Cup, rijdt erg graag in Assen en doet dat dit weekend in de kleuren van het team van Marcel Dekker, de man die destijds voor zijn Clio instond. De cirkel moet rond zijn en dat is dus meteen het geval. Sven Van Laere verzaakt echter niet aan de Porsche-competities. Over goed een week trekt de routinier uit Antwerpen immers richting de Duitse Eiffel voor een tweede meeting van het seizoen met het team van Bert Redant. Op de Nürburgring doen de Porsche-competities dat opnieuw in drie wedstrijden en net als in Assen dit weekend is dat in het voorprogramma van de internationaal hoog aangeschreven DTM.

Even terug naar 2017: Sven Van Laere wint de Belgische Clio Cup en zijn ingenieur bij Bas Koeten was toentertijd Marcel Dekker. De snelle Nederlander, ook de regerende kampioen in de Mazda MX-5 Cup, heeft nu dus zijn eigen team en al snel vonden beide heren een akkoord om te racen in Assen.  

Sven Van Laere: “Ik ken Marcel goed en ben blij dat ik met hem kan werken. Ik kijk erg uit naar de races in de bekende Japanse sportwagen, want zoals we al zagen in Zandvoort, wordt erg hard geracet, met intense en faire gevechten van start tot finish. De Mazda MX-5 is een icoon en de raceversie ervan is blijkbaar zeer leuk. Welke Britse autobouwer zei ook alweer dat wagens licht moeten zijn en niet persé hoeven te bulken van vermogen om veel plezier te verschaffen? We racen in Assen in het weekend van het DTM, de Belcar en de Supercar Challenge en er zal publiek in de tribunes zitten, dat is echt een opluchting na al die maanden zonder ‘sfeer’.

Hoe dan ook, dit weekend en volgend weekend vinden we Sven Van Laere in twee sterke merkencompetities en het spreekt voor zich dat de Antwerpse ondernemer zeker zal trachten meer vooraan te vechten! (persbericht)