Home > #Hoofdnieuws > GT2: maak kennis met de JP Zero

GT2: maak kennis met de JP Zero

In Oostenrijk heeft het bedrijf JUBU Performance, de JP Zero voorgesteld, op basis van een Lotus Exige en voorbestemd voor de nieuwe GT2-categorie van SRO.

De 610 pk sterke auto met een V6 biturbo kan vanaf 2021 uitkomen in de GT2-klasse, waar we voorlopig Porsche en Audi zien. “We hebben het chassis van de Lotus genomen en er een geheel nieuwe auto omheen gebouwd“, legt Martin Jung, de man achter JUBU performance uit. “We hebben altijd het motto van Colin Chapman voor ogen gehouden: simplify, then add lightness. De auto is makkelijk inzetbaar zonder horde ingenieurs.

Drie versies zullen vanaf 2021 verkocht worden: de ZEROrace zal de GT2-categorie integreren in het racen, de ZEROtrack wordt gemaakt voor trackdays en de ZEROstreet voor de weg. De productie is beperkt tot twintig exemplaren per versie, voor prijzen variërend van 249.000 tot 650.000 euro.