Home > #Hoofdnieuws > F1: Williams-familie verlaat Formule 1

F1: Williams-familie verlaat Formule 1

Frank en Claire Williams zullen hun rol als teambaas voor Williams Racing na de race in Monza dit weekend neerleggen. Het team heeft dit zelf bekend gemaakt in een persbericht. Williams Racing werd vorige maand nog verkocht aan een Amerikaanse investeringsgroep. Een gevolg van de tegenvallende financiële resultaten van de afgelopen jaren.

Frank Williams heeft het team in 1977 opgericht en Williams groeide uit een van de grootste namen binnen de Formule 1. Het team wist 9 constructeurs- en 7 wereldtitels te bemachtigen. Dochter Claire Williams werd in 2013 deputy teambaas en nam de dagelijkse taken voor het team over van haar vader. De afgelopen jaren vielen de resultaten voor het team echter tegen en kwamen ze in een neerwaartse financiële spiraal terecht. Vorige jaar scoorde het team slechts 1 WK-punt en dit seizoen nog geen enkele.

Frank en Claire verlaten het team nu op vrijwillige basis omdat ze het team alle kansen willen geven. Dorilton bevestigd dat ze de familie Williams graag bij het team hadden willen houden.

“Met een zwaar hart stap ik weg van mijn rol bij het team. Ik had gehoopt om mijn functie lang in de toekomst voort te zetten en de erfenis van de Williams-familie in de volgende generatie te behouden,” zei Claire. “Echter, onze noodzaak om eerder dit jaar te investeren in een aantal factoren, waarvan vele buiten onze controle, resulteerde in de verkoop van het team aan Dorilton Capital. Mijn familie heeft ons raceteam en onze mensen altijd op de eerste plaats gezet en dit was absoluut de juiste beslissing.”

A message from Claire Williams to our fans

A message from Claire, to our fans 💙

Geplaatst door Williams Racing op Donderdag 3 september 2020
You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?