Home > Circuit > Belcar Assen: teams blikken vooruit

Belcar Assen: teams blikken vooruit

  • Belgium Racing – Dit weekend zijn er de tweede en derde race van het Belcar Endurance Championship in Assen en opvallend, Glenn Paenen en Jan Ooms, twee nieuwkomers, zijn er in Assen alweer niet meer bij. Jan Gabriëls, teammanager van Belgium Racing geeft tekst en uitleg: “Na de vele kalenderwijzigingen ten gevolge van de gezondheidscrisis, bleek het voor Glenn en Jan niet langer mogelijk om professionele programma’s te combineren met de autosport. Onze focus ligt nu volledig op de Porsche #97 en de Lamborghini.” Ook geen Koen Wauters trouwens bij het Limburgse team, want die is verhinderd.
  • Belgium Racing bis – In de Lamborghini zien we het vaste duo Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. Nicolas Saelens: “We rijden twee wedstrijden, een sprintrace van één uur en de dag nadien een race van twee uur. Het zal niet eenvoudig worden, maar we mikken absoluut tweemaal op de zege in onze klasse en daarnaast willen we ook in de algemene ranking met zoveel mogelijk punten naar huis terugkeren. Assen is een circuit dat de Lamborghini wel lijkt te liggen en ik hou er zelf ook wel van. Daarnaast ben ik een MotoGP-liefhebber en ik herinner me in het bijzonder nog een wedstrijd met Valentino Rossi in Assen. Zelf kunnen rijden op het TT Circuit is daarom voor mij nog dat tikkeltje extra bijzonder!”
  • Krafft Racing – De familie Longin en Christoff Corten willen winnen in Assen. “Ik denk dat onze kans om in Assen te winnen groters is dan in Zolder, ja”, aldus Bert Longin. “De snelle bochten van het TT Circuit liggen onze Norma uitstekend en we zijn heel goed voorbereid. Ik weet dat het zou kunnen regenen, maar als dat niet op het laatste moment gebeurt, en we dus tijd krijgen om onze set-up aan te passen, dan zou dat geen probleem mogen opleveren.” Ook Christoff Corten heeft al wat ervaring op de omloop in de Nederlandse provincie Drenthe, en blikt vol vertrouwen vooruit. “Assen is één van mijn lievelingscircuits, inderdaad”, glimlacht Corten. “Ik weet dat onze Belcar-concurrenten er sterk voor de dag zullen komen, maar dat boezemt ons geen schrik in. We kunnen ze aan.”