Home > Electric > Divers > In een notendop: Extreme-E en ID.R

In een notendop: Extreme-E en ID.R

  • Extreme E – Team Techeetah kondigde aan dat zij zullen deelnemen aan het elektrische offroadkampioenschap Extreme-E. De eerste wedstrijden voor dat kampioenschap zijn voorzien voor 2021. Het team wordt ingezet onder SECA , het Chinese marketing en management bureau dat de eigenaar is van DS Techeetah. De leiding komt in handen van de voorzitter Edmund Chu en teambaas Mark Preston. Techeetah zal evenals alle andere deelnemers een elektrische Odyssey 21 E-SUV waaraan enkele kosmetische en aerodynamische wijzigingen mogen worden aangebracht.

  • Extreme E – De kalender voor het kampioenschap ziet er voorlopig als volgt uit: Lac Rose, Dakar, Sénégal (22-24/01/2021) – Sharaan, Al-Ula, Saoedie-Arabië 4-6/03/2021) – Kali Gandaki Valley, Mustang District, Nepal (6-8/05/2021) – Kangerlussuaq, Groenland (27-29/08/2021) – Santarém, Pará, Brazilië (29-31/10/2021)

  • IDR Goodwood – Volkswagen bevestigde de deelname van de Volkswagen ID.R aan de Goodwood SpeedWeek (16-18 oktober). Dat evenement vervangt de traditionele Goodwood Festival of Speed en het Goodwood Revival, die werden afgelast wegens Corona.