Home > #Hoofdnieuws > GT World: Nürburgring ontvangt competitief veld voor zes uur lange strijd

GT World: Nürburgring ontvangt competitief veld voor zes uur lange strijd

Dit weekend zakt de GT World-karavaan af naar de Eifel voor de tweede Endurance-manche. De zes uur durende race is de laatste voorbereiding op de 24 Uur van Spa en belooft dan ook erg spannend te worden.

Maar liefst 48 wagens verschijnen dit weekend aan de start, verdeeld over 10 verschillende merken. Het zijn onze eigenste landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts die als algemene leiders het weekend aanvatten. Het jonge duo pakte tijdens de eerste Endurance-manche enkele kostbare punten en was oppermachtig tijdens de Sprint races op Misano. Hun voorsprong bedraagt nu 6,5 punten op de Zuid-Afrikaan Kelvin Van der Linde.

Vanthoor en Weerts zijn niet de enige Belgen die dit weekend strijden voor een overwinning. Zo ook Maxime Soulet, de Bentley boy die zijn wagen dit weekend deelt met Rodrigo Baptista en Jules Gounon. Pierre Yves Pacque zien we terug verschijnen op de Audi R8 LMS GT3 van Sainteloc Racing.

Louis Machiels is vice-leider in het Pro-AM klassement en ook hij is gebrand op een goed resultaat met de AF Corse Ferrari. Hetzelfde geldt voor Fréderic Vervisch, die in Misano een moeilijk en frustrerend weekend beleefde en nooit kon schitteren. Adrien De Leener doet het dan weer met de Dinamic Motorsport Porsche. Bij zijn debuut in Imola pakte hij meteen 15 punten, goed voor een derde plaats in de Silver-cup.

De kwalificaties starten zaterdagavond om 19 uur. De race zelf vangt aan 11 uur 45 en zal zes uur duren. Alles is live te volgen via de GT World-kanalen.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast