Home > Circuit > In een notendop: Spa 24, eenzitter en WRC

In een notendop: Spa 24, eenzitter en WRC

  • Eenzitter – M2 Competition, het enige Belgische team dat nog op Europees niveau actief was bij de eenzitters, gooit voorlopig de handdoek in de ring. Ons land telt zo op dit ogenblik geen enkel team meer in F4 of hoger. Het team gaat wel door in Nieuw-Zeeland en wil ook in 2021 actief blijven.
  • Spa 24 – Boutsen Ginion doet het in de 24 uur van Spa, einde oktober met een BMW Art Car. Het ontwerp is van de hand van de Amerikaanse artiest Peter Halley, in samenwerking met de Belgische galeriehouder Alain Noirhomme. Uiteraard is de traditie van BMW en kunst er één die startte in 1975 met een samenwerking tussen de Fransman Hervé Poulain en de Amerikaanse artiest Alexander Calder.
  • WRC – Amper 26 wagens, 10 in WRC en 16 in WRC2/WRC3, starten in de WK Rally van Turkije van 18 tot en met 20 september. Drie Belgen gaan van start, met uiteraard het duo Neuville-Gilsoul (Hyundai) en corijder Renaud Jamoul (M Sport Ford R5).