Home > Circuit > In een notendop: F3-F1-F2-F4

In een notendop: F3-F1-F2-F4

FIA F3 – De Fransman Pierre-Louis Chovet kende geen schitterend debuut in de F3 in Spa, maar mag toch nog eens een poging wagen in het weekend op Monza. Chovet rijdt er opnieuw bij Hitech GP

FIA F2 – Robert Shwartzman, Callum Ilott en Mick Schumacher, allen rijders voor de Ferrari Driver Academy, lieten zich al opvallen. Volgens een recent interview in een Deens blad met Haas teambaas Gunther Steiner is het logisch dat “hij uit de rijders van de Ferrari Academy zal kiezen als ze beslissen een rookie in dienst te nemen”. Goed nieuws dus voor ons trio, die zich opnieuw in de kijker mogen rijden komend weekend in Monza.

F1/FIA F2 – In de eerste vrije training op Monza zal F2 rijder Roy Nissany voor Williams de sessie afwerken. Nissany mocht al eens in Spanje achter het stuur van de FW43 en krijgt nu nog eens een gouden kans om wat F1 kilometers te maken. Vorig weekend in Spa kwam Nissany echter op een negatievere manier in het nieuws toen hij een aanvaring had met Dan Ticktum in de strijd om de leidersplaats in de wedstrijd (meer info hier).

F4 UK – In de Britse Formule 4 schreef Luke Browning (Fortec) op het Schotse circuit van Knockhill nog eens twee van de drie races op zijn naam. Zak O’Sullivan (Carlin) kon de andere wedstrijd winnen. In het kampioenschap blijft Browning (227 punten) op kop voor O’Sullivan (189). In het weekend van 19-20 september wordt er gereden op Thruxton.

foto: fiaformula2.com