Home > #Hoofdnieuws > WTCR: start FIA World Touring Car in Zolder!

WTCR: start FIA World Touring Car in Zolder!

WTCR promotor Eurosport Events kondigde vandaag aan dat de start van het FIA World Touring Car, voorzien in het weekend van 12 en 13 september, zal plaatsvinden op Circuit Zolder.

De keuze voor Zolder kwam er nadat de directie van de Salzburgring zich verplicht zag om hun race omwille van de vermeende covid-19 pandemie te annuleren.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events en promotor diende dus een oplossing te vinden: “Circuit Zolder was in het verleden gastheer van het door Eurosport Events gepromote FIA ​​World Touring Car Championship en de FIA ​​European Touring Car Cup en is een uitstekende locatie voor het openingsweekend van het WTCR-seizoen 2020. Het was zeer onverwacht om op minder dan drie weken van de start van het seizoen van locatie te moeten wisselen. We danken de FIA ​​en voorzitter Jean Todt voor de goedkeuring van de nieuwe opener van het seizoen.”

Zolder krijgt het WTCR over de vloer, maar voor publiek is het nog te vroeg. De verhuis naar Zolder is wel leuk nieuws voor Gilles Magnus die in Zolder voor eigen publiek zal kunnen racen met zijn Audi van het al even Belgische Comtoyou Racing.