Home > #Hoofdnieuws > Monteberg 2020: Cherain leidt halverwege

Monteberg 2020: Cherain leidt halverwege

Na de schuiver en de opgave van leider Davy Vanneste in de KP3 Dikkebus, is het Luikenaar Cedric Cherain die halverwege de wedstrijd in Poperinge de leiding in handen heeft. Cherain leidt in zijn Skoda Fabia R5 voor Vincent Verschueren (VW Polo) en Gilles Pyck (Ford Fiesta).

De verschillen vooraan zijn ondanks de beperkte verreden afstand enorm. Cherain heeft al 34” bonus op Verschueren en Pyck geeft 48 seconden toe, net als Melissa Debackere, de tweede Skoda-rijder. Zij is vierde, voor Stefaan Stouf, die bij de Historics leidt.

De reden voor de grote verschillen is vanzelfsprekend het weer en de omstandigheden op de weg. “Het is quasi onmogelijk om te rijden“, vertelt Cédric Cherain na de vierde van acht proeven. “Maar wij rijden rally en geen circuit dus wij gaan verder. Er is aquaplaning en het ligt ondertussen al erg vuil.” Ook Verschueren beaamt deze situatie: “Bovendien zie ik amper iets door de voorruit, de zichtbaarheid is bijna nul.” Iets verder in het voorlopige klassement vinden we Jimmy d’Hondt: “Opvallend ook hoeveel wagens er langs de kant van de weg liggen, op plaatsen waar je toch even van schrikt.

Hoe dan ook het spektakel is op de afspraak van deze eerste post-lockdown rally, met een mooi deelnemersveld en uitverkochte publiekszones.