Home > Rally > BRC > BRC 2020: de rally van de Semois, waar en hoe?

BRC 2020: de rally van de Semois, waar en hoe?

Met de South Belgian Rally is er alweer een nieuwkomer op de kalender van het Belgian Rally Championship. De rally vindt plaats in een redelijk onontgonnen gebied, met name de boorden van de Semois, pal op de grens met Frankrijk, op een boogscheut van Sedan en dat op zaterdag 24 oktober, de dag van de start van de 24 uur van Spa.

Ter plekke bestaat de wedstrijd al sinds ettelijke jaren, onder de naam Rallye de la Semois. Deze wedstrijd werd al 18 keer georganiseerd door het lokale Promo Racing, met het dorpje Bièvre als rallycentrum. Dit jaar was de 19de editie voorzien voor 5-6 september maar….. op 7 juli jongstleden meldde de organisatie dat de wedstrijd van de kalender zou worden gehaald. De gemeenten Paliseul en Bièvre gaven geen toelating om de wedstrijd op hun grondgebied te laten passeren, uiteraard vanwege de coronacrisis.

Op 28 augustus, melden de promotoren van het BRC dat er in de “schitterende regio van de Semois een 6de wedstrijd aan de kalender werd toegevoegd.” DG Sport is met de organisatie belast en de wedstrijd met rallycentrum in Vresse-sur-Semois, wordt verder verreden in de gemeenten Bièvre en Gedinne, dezelfde gemeenten die die hun toelating weigerden aan Promo Racing voor de organisatie van de 19e Rallye de la Semois.