Home > Circuit > In een notendop: FIA F3-FIA F2-Porsche Supercup (Spa, zondag)

In een notendop: FIA F3-FIA F2-Porsche Supercup (Spa, zondag)

  • FIA F3 race2 – De Amerikaan Logan Sargeant (Prema) reed naar een zeer evenwichtige en uitgekiende zege op Spa. Sargeant, gisteren nog met problemen, nam al snel de leiding van de race en kon zijn teamgenoot Frederik Vesti afhouden voor de winst. Liam Lawson (Hitech) vervolledigde het podium. Sargeant neemt nu de leiding in het kampioenschap opnieuw over van Oscar Piastri.

  • FIA F2 race2 – De Rus Shwartzman leidde een Prema één-tweetje met Mick Schumacher op Spa. Shwartzman kwam aan de leiding nadat Dan Ticktum (DAMS) en Roy Nissany (Trident) elkaar in de weg reden op Les Combes. Shwartzman verdween aan het einder, in de rug gedekt door ploegmaat Schumacher. Met de opgave van Illott (UNI Virtuosi) en Tsunoda (Carlin) met penalty, deed Guanyu Zhou (UNI Virtuosi) met de derde plaats nog een goede zaak. In het kampioenschap blijft Ilott leiden (122 punten) voor Shwartzman (115) en Tsunoda (111)

  • Porsche Supercup – Nog geen beslissing in de snelste merkencup ter wereld. Ten Voorde (GP Elite) had hier al de kans om de titel te grijpen maar het draaide anders uit. Ayhancan Güven (Martinet by Almeras) zorgde voor de zege en Dylan Pereira (BWT Lechner) deed de beste zaak met een tweede plaats. Ten Voorde (vandaag pas vijfde), verliest de leiding in het kampioenschap weer aan Pereira. De beslissing valt dus volgende week in Monza, waar Porsche Supercup, F2 en F3 opnieuw racen.

(foto: ©fiaformula3.com)