Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Lewis Hamilton blaast tegenstand weg in de kwalificatie

F1 Spa: Lewis Hamilton blaast tegenstand weg in de kwalificatie

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Vanmiddag vond de kwalificatie voor de GP van België plaats. Op het circuit van Spa-Francorchamps reed Lewis Hamilton naar de pole. Teamgenoot Valtteri Bottas zorgde voor het een-tweetje van Mercedes. Max Verstappen mag morgen vanop de derde plek starten met zijn vorige teamgenoot, Daniel Ricciardo naast zich.

Q1: geen verrasingen in deel 1

Geen verrassingen in Q1. Beide Haas-rijders konden zich niet plaatsen voor de tweede sessie in kwalificatie. Kevin Magnussen start morgen vanop de laatste plaats. Romain Grosjean doet iets beter en mag als zeventiende starten. Alfa Romeo kon ook opnieuw geen rijder plaatsen voor Q2. Viervoudig winnaar in Spa, Kimi Räikkönen miste op een haar na de volgende sessie. Hij doet wel beter dan zijn teamgenoot, Giovinazzi start morgen vanop plek achttien, net voor Nicolas Latifi. George Russell plaatst zich opnieuw voor Q2 en sinds zijn debuut in F1 kwalificeerde hij zich altijd beter dan zijn teamgenoot. Ferrari had alle moeite om zich te plaatsen en kon maar net eliminatie vermijden.

Q2: beide Ferrari’s out

Zoals verwacht kon Ferrari geen vuist maken in Q2. Beide rijders volgden op bijna twee seconden van de leiders (Mercedes) en starten morgen vanop plek dertien en veertien. George Russell heeft zich opnieuw bewezen en haalde Q2, maar moet tevreden zijn met de vijftiende plek. De verrassing is toch de uitschakeling van Pierre Gasly. De Alpha Tauri-rijder is bezig aan een heel goed seizoen en kon zich al enkele keren plaatsen voor Q3. De Fransman start morgen op de twaalfde plaats net achter teamgenoot Kvyat. Dit betekent wel dat ze vrije bandenkeuze hebben voor de race van morgen.

Q3: niets te doen aan Mercedes

In de laatste kwalificatiesessie stond er opnieuw geen maat op Mercedes. Lewis Hamilton snelde met overmacht naar zijn zesde pole positie in Spa. Teamgenoot Bottas mag morgen naast hem starten op de eerste rij. De Fin volgt op een halve seconde. Verstappen was amper 0,015 seconden trager dan Bottas en start morgen op plek drie. Naast de Nederlander mag Daniel Ricciardo starten. De Renault-rijder was bezig aan een sterk weekend en wordt beloond met een vierde plek.

Uitslag kwalificatie:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock