Home > #Hoofdnieuws > NES: Audi wint thrillerfinale

NES: Audi wint thrillerfinale

De vijfde Nürburgring Endurance Series race werd gewonnen door Audi na een ongelofelijk spannende finale. Lange tijd leek de Octane 126 Ferrari 488 GT3 met de winst te gaan lopen maar daar kwam de laatste ronde alsnog verandering in…

Zes uur lang racen waarbij de finale uitslag bepaald werd in de laatste ronde. Dat is het verdict van deze vijfde NES-race op de Nürburgring. De Octane 126 Ferrari reed op het einde van de race comfortabel aan de leiding maar moest duidelijk vaart minderen om banden en brandstof te sparen. Ondertussen jaagden de twee Audi Team Sport-wagens van Mies en Bortolotti met een verschroeiend tempo op de Ferrari en konden in de laatste ronde naar de leiding rijden. Mies – Drudi – Van der Linde eindigden aldus op de eerste plaats, voor de zusterwagen van Bortolotti – Frijns – Haase – Winkelhock en de Octane 126 Ferrari van Ludwig – Grossman. De definitieve uitslag blijkt echter nog onder voorbehoud te zijn omdat Christopher Mies in één van de allerlaatste bochten een gele vlag negeerde en niet vertraagde.

Dries Vanthoor en Frederic Vervisch moesten opgeven na een aanrijding met een andere wagen. Maxime Martin werd elfde met de Frikadelli Racing Porsche.

Niet alleen in de snelste SP9-klasse waren Belgen actief. Verdonck – Dumarey hun race eindigde helaas al na drie ronden. Olivier Muytjens, Kurt Dujardyn en Jacques Castelein eindigden vierde in hun klasse (SP7), net zoals Pieter Denys en Gregory Eyckmans (V4).

You may also like
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: GT en TCR
DTM Nürburgring: Alex Albon wint chaotische race