Home > #Hoofdnieuws > Mooi volk in Poperinge, veel Belgen in Frankrijk

Mooi volk in Poperinge, veel Belgen in Frankrijk

Terwijl in eigen land alle ogen op de Monteberg gericht zijn, waar komende zondag het rallyseizoen weer wordt opgestart, kiezen ook heel wat Belgen voor een wedstrijd over de grenzen, met name in Frankrijk.

Of de Monteberg nu wel of niet met publiek zal plaatsvinden, dient de organisator te beslissen, want in principe mag het, tenzij de lokale overheden anders beslissen… Het kan allemaal in Vlaanderen. Ook Cedric Cherain zal trouwens in Poperinge aanwezig zijn, met een Skoda Fabia R5.

In Frankrijk opent het nationale kampioenschap opnieuw met de Rallye Mont-Blanc Morzine (5 september) en daar zien we een rits landgenoten. We sommen de voornaamste even op: Pieter Tsjoen, Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5), John Wartique (Porsche 997 GT3) en William Wagner (Citroën C3 R5). Bovendien zien een hele reeks Belgen met de nieuwe Peugeot 208 Rally4, waaronder Armand Fumal, Cedric Cherain en Gino Bux. Charles Munster, dat gaven we al aan, rijdt ook met zo’n Franse bolide en doet dat in de Rallye Terre de Lozère en voegt ook de Rallye Mont-Blanc Morzine aan zijn programma toe.

Ondertussen kwam de Condroz naar buiten met bijzonder wazig en onduidelijk persbericht, waarin staat dat ze nog niet annuleren, maar tegelijkertijd zo hard rond de pot draaien dat iedereen weet hoe laat het is.