Home > Circuit > In een notendop: F3-F4-F1

In een notendop: F3-F4-F1

  • FIA F3 Schumacher – David Schumacher brak vorige week met Charouz maar zal nu het jaar in de Formule 3 afmaken bij Carlin, te beginnen met de wedstrijd op Spa, dit weekend. Zijn plaats bij Charouz wordt ingenomen door de Rus Michael Belov.

  • FIA F3 Chovet – De Fransman Pierre-Louis Chovet, die al veelbelovend gestart was met een seizoen in de Formule 3 Regional, zal op Spa bij Hitech de plaats innemen van Fewtrell. Voor Chovet gaat het voorlopig om een eenmalig optreden, al zou het kunnen dat de Fransman ook de resterende manches voor zijn rekening neemt.

  • FIA F3 Estner – De Duitser Andreas Estner zal bij Campos dan weer zijn landgenote Sophia Floersch vervangen in Spa. Floersch is aan de slag op Paul Ricard in de ELMS waar ze haar debuut maakt in de LMP2.

  • FFSA F4 – Het Franse Formule 4 kampioenschap kleurt Oosters. In het openingsweekend op Nogaro gingen er twee zeges naar de Japanner Ayumu Iwasa en eentje naar de Rus Lev Lomko. In het kampioenschap is het Iwasa die aan de leiding staat voor zijn landgenoot Ren Sato (tweemaal tweede). Isawa en Sato (voor zover we weten geen familie van…), zijn leerlingen uit de Honda academy die naar Europa werden gestuurd om ervaring op te doen.

  • F1 Racing Point – In de hetze rond de remmen van de Racing Point heeft nu ook Renault zijn klachten ingetrokken. De wekenlange storm in een glas water kwam tot een einde nadat Racing Point een boete kreeg van 400.000 euro en 15 punten verloor in het constructeurskampioenschap. Williams, McLaren en nu dus ook initiatiefnemer Renault, trokken hun klacht in. Er blijft nu enkel nog Ferrari dat eenzaam achterblijft met zijn klacht tegen Racing Point.

foto: premapowerteam