Home > #Hoofdnieuws > Fiesta Cup Zandvoort: De Laet tweemaal op podium

Fiesta Cup Zandvoort: De Laet tweemaal op podium

De autosport in de Lage Landen is weer op gang geschoten en dat deed de Ford Fiesta Sprint Cup in het Nederlandse Zandvoort op een schitterende manier. Twee zeer spannende races zonder incidenten toonden wat autoport eigenlijk altijd zou moeten zijn. Bij de deelnemers aan de meest spannende merkencup van de Benelux was ook EJ Automotive, het Noord-Limburgse team van Jurgen Evers dat de jonge Milan De Laet zijn debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup liet maken.

Het team van Jurgen Evers is een vaste waarde in de ondertussen bekende merkencup en daar waar vaste rijder Kristoff Cox nog niet aanwezig kon zijn, was de jonge Milan De Laet dat wel. De 17-jarige student uit Vlaams-Brabant heeft al een opvallend parcours achter zich, alvorens richting de merkencup van Ford te trekken.

Milan De Laet: “Vorig seizoen werd ik kampioen in de Trophée Formula Ford Kent in Frankrijk. In Frankrijk reed ik met Old School Racing Team van Geoffroy Horion en Martial Chouvel, twee Belgen die in hun jonge jaren ook succesvol waren in de Formula Ford. Racen met een Formula Ford is heel basic rijden en je kan veel over de auto leren.”

Het weekend in Zandvoort en de kennismaking met een gesloten auto vielen heel goed mee. De Laet reed mee in het eerste deel van het veld en scoorde twee podia in het klassement voor Junior-rijders.

Milan De Laet: “En ik kende deze omloop echt niet, tenzij van de simulator. Ik heb dan de eerste rondjes in de regen gereden, wat geen geschenk was en eigenlijk kon ik pas tijdens de kwalificatie Zandvoort echt leren kennen. Desondanks verliep het weekend zeer goed, met heerlijke gevechten, maar zeer fair, onder meer met nog een Belgische jongere, Nathan Vanspringel. Ik kon hem tweemaal van de tweede plaats houden. Wat mij het meest zal bijblijven is zonder meer mijn polepositie voor Race 1 omdat de top-5 van de kwalificaties wordt omgedraaid! Ik had nog nooit de start genomen in de Cup en bevond mij daar op de eerste lijn met achter mij allemaal snelle, ervaren kerels! Ik vond dat geweldig!”

Milan De Laet heeft nog geen zekerheid over de rest van het seizoen en zal de komende weken, in samenspraak met het team beslissen welke richting hij uitgaat.

Jurgen Evers: “Milan zou in Engeland eenzitter rijden, maar iedereen weet dat de huidige gezondheidssituatie maakt dat reizen geen evidentie is en autosport is ook onderhevig aan veranderingen. Wij hopen uiteraard dat we als team verder kunnen werken met een jong talent als Milan, want dat trekt heel het team naar een hoger niveau en wij kunnen Milan verder helpen. Milan zou zich dan voor de races in Assen iets meer kunnen voorbereiden en wij zijn er zeer van overtuigd dat hij Tomas De Backer, de dubbele winnaar van Zandvoort bij de Juniors, het leven ‘sportief’ zuur kan maken. EJ Automotive is er alvast klaar voor. Kristoff Cox gaan we zeker ook nog terugzien en ons team is klaar voor een derde rijder in een merkencup die alleen nog maar gaat groeien. De Ford Fiesta Sprint Cup is betaalbaar, spannend en is pas echt value for money! Bovendien is er een goede organisatie en rijden we in mooie weekend op diverse circuits. Wij zijn er klaar voor en kijken uit naar het vervolg!”

De volgende afspraak is tijdens het laatste weekend van september in Assen, Noord-Nederland. (persbericht)