Home > Circuit > Indy 500: Sato voor de tweede keer

Indy 500: Sato voor de tweede keer

Het is Takumo Sato die de 104de editie van de Indianapolis 500 won. Voor de 43-jarige Japanner was het zijn tweede zege in de Amerikaanse klassieker.

foto: ©indycar.com

Sato (Rahal Letterman Lanigan Racing) vertrok als derde op de startgrid en toonde zich in het laatste kwart van de race regelmatig vooraan. Hij nam de leiding over in de slotfases en won onder gele vlag, een gevolg van een incident met Spencer Pigot Lange tijd leek Scott Dixon (Chip Ganassi) de wedstrijd te domineren maar de Nieuw-Zeelander moest tenslotte vrede nemen met een tweede plaats. Graham Rahal mocht als derde op het podium en onderlijnde daarmee de goede vorm van Rahal Letterman Lanigan Racing.

Poleman Marco Andretti kwam nauwelijks in het stuk voor en eindigde met de Andretti Autosport bolide op een anonieme 13de plaats. Ook Fernando Alonso was onzichtbaar en plaatste zijn McLaren op een verre 21ste plaats.

Volgende week al is er de volgende race op de Indycar kalender, een dubbelaffiche op de Gateway ovaal van Madison in Illinois.