Home > #Hoofdnieuws > Fiesta Cup Zandvoort: Derdaele en autosport de winnaars

Fiesta Cup Zandvoort: Derdaele en autosport de winnaars

De grote winnaar van het eerste weekend van de Ford Fiesta Sprint Cup… is de autosport. De races van de merkencup waren mooi, fair, met een stevig startveld en vooral geen enkele interventie van de safety car en zelfs geen Code60. Sportief was het Dylan Derdaele die een perfecte race neerzette en won voor Rik Koen en Kenny Herremans. Derdaele is ook de leider in het kampioenschap.

Met Derdaele en Herremans op één en drie, zetten de Belgen ook een sterke race neer tegen de Nederlandse concurrentie. Tomas de Backer maakte het succes van Belgium Racing compleet met een derde plek in de Belgische uitslag en een zesde plek algemeen. de Backer is ook met verve de beste Junior.

Met spannende gevechten, zonder gedoe en met echte close racing, gaf de Fiesta Cup aan dat mooie autosport niet duur hoeft te zijn. Enkele Belgen kozen er jammer genoeg voor om niet naar Nederland te komen, vanwege de onduidelijkheid omtrent Corona, maar een veld van 25 wagens is niet onrealistisch voor deze klasse die zijn derde jaar ingaat.

Dylan Derdaele: “Nooit opgeven en alles geven,hé. Dat heb ik vooral in de eerste race toegepast om toch nog in te lopen op de Hollanders en het Dutch Belgian-podium wat Belgisch te kleuren. In de tweede race was het even kantje-boord met De Wit, maar nadien wist ik de race te controleren en kwam Koen nooit meer écht in mijn buurt. Met twee overwinningen en drie extra punten voor de ‘pole’ en twee keer de snelste ronden ga ik als leider naar de eerstvolgende afspraak op TT Circuit Assen. Wat Belgium Racing/Ford Peerlings betreft, ben ik zeer tevreden over het doen en laten van Tomas De Backer. Hij bewees dat hij ons vertrouwen waard is en ik reken hem tot één van mijn directe rivalen voor de strijd in de Belgische titel.

In de tussenstand van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup telt Dylan Derdaele liefst 43 punten, tegenover 34 voor Kenny Herremans en 30 voor Tomas De Backer! In de Junior is Tomas (30) uiteraard de leider, voor Milan De Laet (24) en Nathan Vanspringel (21). Dylan Derdaele presteert het om aan de leiding te komen van de Dutch Belgian Super Star: 38 punten voor Derdaele, tegenover 37 voor Colin Caserani, Rik Koen 36, Laurens de Wit 35 en Kenny Herremans 33. België boven!