Home > Moto > Internationaal > In een notendop: Zarco-WorldSBK-NTC

In een notendop: Zarco-WorldSBK-NTC

  • MotoGP Zarco – De Fransman Johann Zarco werd in Oostenrijk medisch ongeschikt bevonden om al deel te nemen aan de trainingen op vrijdag. Na de horrorcrash van afgelopen weekend werd de Fransman geopereerd voor een gebroken botje in de hand. Er volgt een nieuwe evaluatie op zaterdag en het is niet uitgesloten dat hij alsnog meerijdt. Maar dat is niet het enige gevolg van de crash. De staewards achtten Zarco verantwoordelijk voor het ongeval door “roekeloos rijgedrag”. De Fransman leunde in de snelle knik die bocht 2 is tegen Morbidelli, die daardoor onderuit ging, met alle gevolgen vandien. Als Zarco aan de start staat zal hij die moeten nemen vanuit de pitlane.

  • NTC – De eerste uitgave van de Northern Talent Cup in 2020 is bijna een feit. Corona gooide hier ook roet in het eten maar nu is er een herzien kalender gepubliceerd met een race op Brno (Tsjechië) als sluitstuk. De cup is een initiatief van Dorna en richt zich tot de rijders van de landen in Noord- en Centraal Europa. De serie wil een brug slaan tussen de instapklassen in de nationale kampioenschappen en de toegangspoorten tot de wereldkampioenschappen, zoals FIM CEV Repsol of de Red Bull MotoGP Rookies Cup. We zullen er twee Belgen aan de slag zien: de 17-jarige Amélie Triffet en de 16-jarige Lorenz Luciano. Zij maken deel uit van het Junior Black Knights Team, dat als doel heeft onze Belgische rijders op een piste richting MotoGP te zetten. De gewijzigde kalender telt drie races in de rand van het Duitse kampioenschap Superbike (IDM) met de Sachsenring (7-8 september), de Lausitzring (10-13 september), Hockenheim (25-27 september) en de finale in Brno (2-4 oktober). Voorafgaand is er een test op Oschersleben (29-30 augustus).

  • WorldSBK – Het seizoen van de World Superbike zal eindigen op het Circuit van Estoril. Dat weekend (16-18 oktober) komt in de plaats van het Rimini weekend (Misano World Circuit “Marco Simoncelli”). Estoril maakte vroeger deel uit van de Superbike kalender maar verdween in 1993. Of er publiek wordt toegelaten is nog niet beslist. De wedstrijd op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli” voor dit jaar werd dus geannuleerd. Het circuit tekende onlangs echter een nieuwe driejarige overeenkomst en zal dus de komende jaren op de kalender staan. In 2021 zal het 30 jaar zijn dat er met Superbikes wordt geracet op Misano.

foto: ©worldsbk.com