Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK Portimao (zondag)

In een notendop: WorldSBK Portimao (zondag)

  • WorldSBK – Het werd een totaal dominant weekend voor Jonathan Rea (Kawasaki). De regerende wereldkampioen dulde op de uitdagende Portugese omloop geen enkele tegenstand en na de pole en race 1 op zaterdag, ging hij ook nog aan de haal met de Superpole race en met race 2 op zondag. Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha) was het hele weekend zijn grootste uitdager maar pakte zondag enkel een tweede plaats in de Superpole. Scott Redding (Aruba.it Ducati) redde de meubelen met een tweede plaats in race2 op zondag.
  • WorldSSP – In Supersport kunnen we alles samenvatten in één woord: Locatelli. De Italiaan die dit seizoen zijn debuut maakt in de klasse is werkelijk onverslaanbaar. Hij haalde nu al zijn vijfde zege op vijf wedstrijden: kwalificaties, races, superpole… de Italiaan pakt het allemaal. Zondag moest hij een lange strijd aangaan met Jules Cluzel, maar eens aan kop verdween Locatelli opnieuw aan het einder en reed af op een nieuwe zege en een onbedreigde leidng in de tussenstand. Voor onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) was er nog een troostprijsje op zondag: een veertiende plaats en zowaar enkele punten in de zak.
  • WorldSSP300 – De kleinste klassen zijn meestal de meest fel bevochten klassen. Dat is in het WorldSSP300 niet anders. Onze noorderbuur Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT) won de race op zondag onder rode vlag nadat een valpartij de laatste ronde ontsierde. Deroue stond op het podium naast Orradre (Yamaha MS Racing) en poleman Okaya (MTM Kawasaki MOTOPORT). deroue leidt ook de kampioenschapsstand.

    Het is nu even pauze, tot het laatste weekend van augustus, en dan slaat het World Superbike circus zijn tenten op in Aragon.

foto: ©worldsbk.com