Home > Rally > VAS: het rally najaar

VAS: het rally najaar

Het seizoen kruipt voort, de dagen worden bijna ongemerkt alweer korter en ook de lijst van nog resterende wedstrijden wordt alsmaar korter. We overlopen even wat er, in theorie, zou overblijven van wat eens het Vlaamse regionale autosportseizoen 2020 was…

Het was wachten op de beslissing rond de Ieperse WK-wedstrijd, en het blijft ook uitkijken naar de veiligheidsraad en de beslissingen voor de provincie West-Vlaanderen, later deze week.

Wat we al wel te weten kwamen van diverse organisatoren is dat niemand happig is om al te vroeg aankondigingen te doen. Dat is immers een geheid recept om sponsors en vergunningen te zien verdampen. Wees dus niet verbaasd als de zaken die we hier aanhalen binnen enkele dagen of weken helemaal anders blijken te zijn. Rally staat het meest in de kijker en regionaal staan er toch nog wat wedstrijden op het programma:

  • Monteberg Rally (30 augustus):
    Het lijkt een zekerheid dat deze wedstrijd zal doorgaan, met de premisse: zonder publiek. Wordt dit de testcase voor de andere wedstrijden? (Lees ook het interview met de gouverneur van West-Vlaanderen HIER)

  • Aarova Rally (11 oktober) – rechtgezet:
    Dit moest de volgende afspraak op de VAS kalender worden, maar organisatie vzw Superstage bracht deze prille rally geheel onder de vleugels van de RACB. . Echter, De Aarova Rallysprint is er op 11 oktober ( terwijl Oudenaarde “massa evenementen” op zijn grondgebied nog tot 30 september verbiedt) en dus zijn de voorbereidingen nog in volle voortgang

  • Hemicuda Rally (25 oktober):
    De Hemicuda zit organisatorisch en rallytechnisch volledig op schema. Dat bevestigde ons organisator Jan Verschaeve. Zij tellen op de afname van de tweede golf en hopen begin oktober de definitieve voorbereidingen te kunnen afronden. “De verkregen toelatingen zijn natuurlijk nog voorlopig, maar dat verschilt in deze periode van de voorbereidingen niet van andere jaren“, stelt Verschaeve. “De voorwaarden die momenteel gelden bezorgen ons heel wat meer werk en kosten en bovendien derven ze ook heel wat inkomsten.  Wij waren aan het uitkijken hoe anderen hiermee omgaan.
  • Rally Zuid-Limburg (15 november):
    Ook het evenement in Gingelom blijft voorlopig op de kalender. “We hebben geen glazen bol en kunnen dus ook niet voorspellen welke maatregelen er in november nog van toepassing zullen zijn”, stelt de organisatie op zijn website. “We hadden reeds contacten met verschillende instanties en kregen groen licht voor onze organisatie op 14 en 15 november 2020. Dit geldt natuurlijk wanneer alles in positieve zin blijft evolueren.

  • 6 Uren Kortrijk (21-22 november):
    De succesvolle afsluiter van het seizoen staat vooralsnog op de kalender al is het maar de vraag in hoeverre dit nog de realiteit reflecteert nu de de Rally van Ieper een WK-proef is geworden en gehouden wordt van …19 to 22 november. Inderdaad, de datum voorzien voor de 6 Uren van Kortrijk. Wordt het een afgelasting? Of gaan we naar een andere datum? Een mededeling van de organisatie wordt binnenkort verwacht.